Fortjenesten falder i Microsofts Windows-division for første gang siden pandemiens højdepunkt – GeekWire

14
Fortjenesten falder i Microsofts Windows-division for første gang siden pandemiens højdepunkt – GeekWire
Microsofts administrerende direktør Satya Nadella, som her ses introducere Windows 365 ved en tidligere begivenhed, udtrykte optimisme i Windows PC-branchen på trods af et kortvarigt salgsnedgang.

Fortjenesten faldt med mere end 5% i Microsoft-divisionen, der inkluderer virksomhedens Windows-forretning, det første fald i næsten tre år, da pc-salgsstigningen som følge af pandemien gik i stå.

Microsofts administrerende direktør Satya Nadella talte tirsdag om virksomhedens indtjeningsopkald, udtrykte optimisme i fremtiden for Windows. Nadella sagde, at pc-forsendelser er højere end før pandemien, og citerede øget månedlig brug af Windows 11-applikationer. Virksomheden øger også sin andel af pc-markedet, sagde han.

Afslutningen på pc’ens pandemiske renæssance illustrerer dog yderligere, hvorfor det var så vigtigt for Microsoft at ekspandere aggressivt til cloud-infrastruktur og abonnementsbaserede onlinetjenester, der startede for mere end et årti siden – og hvorfor Windows nu følger den samme håndbog med Windows 365 og Cloud-pc’er.

Microsoft i hele virksomheden rapporterede en stigning på 12% i omsætningen i kvartalettil 51,9 milliarder dollar og en stigning på 2 % i overskud til 16,7 milliarder dollar, hvilket overvinder Windows-nedturen med fortsat vækst i deres cloud-virksomheder.

Disse resultater levede ikke op til Wall Streets forventninger, men Microsoft-aktien steg næsten 5% i handel onsdag morgen, da investorerne reagerede optimistisk på selskabets guidance for det kommende år.

I sin More Personal Computing-division, som inkluderer Windows, rapporterede Microsoft 4,6 milliarder dollars i driftsindtægter for fjerde kvartal af regnskabsåret 2022, der sluttede 30. juni – et fald på 5,2 % fra de 4,9 milliarder dollars, der blev rapporteret i samme kvartal for et år siden. Det skal sammenlignes med tocifrede stigninger i overskuddet i divisionen gennem hele regnskabsåret 2021.

Pc-forsendelser steg kraftigt på højden af ​​COVID-19-nedlukningerne, da folk, der arbejder, studerer og underholder sig derhjemme, købte nyere og mere dygtige maskiner til deres desktops og køkkenborde.

I det seneste kvartal er forsendelserne dog faldet med mere end 15 %, ifølge IDCpå grund af igangværende forsyningskædeproblemer og COVID-19-lockdowns i Kina, kombineret med voksende økonomisk usikkerhed rundt om i verden.

For juni-kvartalet voksede omsætningen i Microsofts More Personal Computing-division med 2 % til 14,4 milliarder USD, hvilket var den langsomste vækstrate i næsten tre år. Windows-omsætningen voksede 1% til 4,5 milliarder dollars i kvartalet sammenlignet med tocifret procentvis vækst i de foregående tre kvartaler af regnskabsåret.

Den langsommere vækst kombineret med højere omkostninger skabte faldet i divisionernes overskud. Microsoft sagde, at udgifterne i divisionen steg med 262 millioner dollars, eller 8%, på grund af investeringer i dets Windows- og reklamevirksomheder.

I en liste over nylige begivenheder, der har påvirket virksomhedens forretning, sagde Microsoft: “Udvidede produktionsnedlukninger i Kina, der fortsatte gennem maj og et forværret pc-marked i juni, bidrog til en negativ indvirkning på Windows OEM-omsætning på over $(300) millioner,” med henvisning til versioner af Windows forudinstalleret på nye pc’er.

More Personal Computing omfatter også Microsofts spil- og reklamevirksomheder. Langsommere vækst på onlineannoncemarkedet var blandt de faktorer, der påvirkede toplinjetallene i divisionen.

På et lyspunkt i divisionsresultaterne steg omsætningen i Microsofts Surface-hardwareforretning 10 % til næsten 1,5 milliarder dollars, drevet af kommercielt salg, sagde virksomheden. Hardwareprodukter med lav margin har dog en væsentlig mindre indvirkning på overskuddet, end salg af software og cloud-tjenester gør.

lignende indlæg

Deja un comentario