Hvordan Microsofts AI overbeviste mig om at skifte til Edge, og hvor browseren stadig kommer til kort – GeekWire

16
Hvordan Microsofts AI overbeviste mig om at skifte til Edge, og hvor browseren stadig kommer til kort – GeekWire
Microsofts Edge-browser kommer med en indbygget “Læs højt”-funktion. (GeekWire Illustration)

Jeg brød endelig sammen og skiftede til Microsofts Edge-browser i denne uge på min Windows-pc efter mange års brug af Google Chrome.

Nej, det var ikke de uophørlige og irriterende prompter i Windows 11, der opfordrede mig til at gøre Edge til min standard, selvom nakken holdt Microsoft-browseren øverst i sindet.

For mig var vendepunktet Edges indbyggede “Læs højt”-funktion, og hvad der i mine ører lyder som store fremskridt inden for nogle af Microsofts syntetiserede stemmer, til det punkt, at de næsten ikke kan skelnes fra menneskelige fortællere.

Jeg har længe været fan af tekst-til-tale for at lytte til artikler og lange e-mails.

  • Kombineret med trådløse hovedtelefoner eller øretelefoner er det en fantastisk måde at rejse sig fra dit skrivebord og lave noget andet (rydde rummet, strække sig, børste tænder osv.), mens teksten læses.
  • Når jeg skriver eller redigerer, hjælper det ekstra trin med at lytte til lyden mig med at fange manglende eller fejlagtige ord, eller lægge mærke til akavede sætninger, som jeg ellers kunne gå glip af.
  • I en verden af ​​distraktioner er det at følge teksten, mens den bliver læst, en måde at forbedre fokus på.

Jeg har brugt forskellige apps og browser-plugins gennem årene, nogle af dem mere problemfrie end andre.

  • Lomme er et godt værktøj til at gemme historier fra nettet til at lytte på en telefon, men jeg fandt ud af, at der også var mange tilfælde, hvor jeg ville lytte direkte fra browseren på min computer.
  • Der er en masse tekst-til-tale browserudvidelser, men jeg har fundet oplevelserne noget usammenhængende. Jeg kan lide “Læs højt” browserudvidelse til Chrome, Edge og Firefox, for eksempel, men du styrer og interagerer med den ved hjælp af en alternativ version af teksten, der dukker op fra værktøjslinjen, ikke den oprindelige tekst på en webside.

Microsoft Edges “Læs højt”-funktion kan styres direkte fra en webside, efter at den er aktiveret fra en menu, der er tilgængelig under de tre prikker i øverste højre hjørne af browserrammen, eller ved at højreklikke på teksten.

Som det lyder, kan du klikke på den faktiske tekst på siden for at gå til et bestemt afsnit.

Som med de fleste automatiserede tekst-til-tale-teknologier, er du nogle gange nødt til at finde sig i nogle mindre irritationsmomenter, såsom stemmelæsning med småt, menupunkter eller ansvarsfraskrivelser på et websted. Muligheden for at vælge den tekst, der skal læses, eller hoppe rundt ved at klikke på teksten, er med til at overkomme det, når man lytter via browseren.

Betydelig forbedring af stemmekvaliteten: Men griberen for mig er den stigende ægthed af nogle af Microsoft-stemmerne: bøjningerne, pauserne, manglen på den afslørende robot-vokalyngel. For eksempel, her er “Microsoft Michelle Online (Natural)”, der læser dette afsnit.

Det er ikke perfekt. AI’en kan stadig lyde kortvarigt robotisk. Usædvanlige navne kan også give problemer. Ved at læse denne historie i dag om Geocaching af min kollega Kurt Schlosser, for eksempel, udtaler “Michelle” det “Geo-coshing”.

Alligevel er kvaliteten meget bedre end de drone-stemmer, der fik mine venner og kolleger til at lave sjov med mine forsøg på at bruge tekst-til-tale-værktøjer tidligere.

Microsoft Edges funktioner til import af data og adgangskoder, standard i browsere i disse dage, gjorde skiftet relativt let. Edges brug af Chromium, den underliggende open source-motor, der driver Chrome, hjalp også med at lette overgangen. Edge debuterede i 2015, og virksomheden officielt pensioneret Internet Explorer i år.

Mobilsynkroniseringsfordele og fejl: Funktionen er også tilgængelig i Edge-browseren til smartphones, og den fungerer godt der. Du kan få adgang til “læs højt” ved at klikke på de tre prikker i bunden af ​​Edge-mobilappen.

Men dette viser også, hvor Microsoft kommer til kort. Edges “Collections”-funktion til at gemme websider formodes at synkronisere på tværs af pc’er og mobile enheder, når du er logget ind via Microsoft-konto. Jeg har oprettet en “Read Later”-samling, hvor jeg teoretisk set kan gemme artikler i min pc-browser, så AI’en kan læse højt senere i Edge-appen på min Android-telefon.

Artiklerne gemmes i min pc-browser, men mine Edge-samlinger synkroniseres ikke med min telefon. Jeg har tjekket alle indstillingerne, gennemgået alle fejlfindingstrinene uden held. Alle mine andre data synkroniseres. Dette synes at være et problem for mange andresåvel.

Jeg vil blive ved med at prøve at finde en løsning, og jeg vil opdatere denne historie, hvis jeg gør det. Selvom det er et tilfælde af brugerfejl, burde det ikke være så svært.

Amazon Alexa og lydbøger: Dette er sandsynligvis et emne for et andet indlæg, men jeg er også fan af Amazon Alexas funktion til at læse Kindle-bøger på Echo-enheder, men implementeringen er efter min erfaring mindre end ideel, idet jeg ofte glemmer, hvor du var, da du stoppede med at lade Alexa læse til dig.

Det bliver fascinerende at se den indflydelse, som den voksende ægthed af syntetiske stemmer har på Amazons Audible-lydbog-datterselskab i de kommende år.

I mellemtiden, hvis nogen derude har feedback, ideer eller forskellige tilgange til at få mest muligt ud af tekst-til-tale-teknologi i dit daglige arbejde, så lad mig det vide via Twitter, LinkedIn eller min e-mailadresse nedenfor.

lignende indlæg

Deja un comentario