Microsoft er den seneste teknologigigant, der rapporterer decelererende annonceindtægter – GeekWire

13
Microsoft er den seneste teknologigigant, der rapporterer decelererende annonceindtægter – GeekWire
(GeekWire-diagram)

Microsoft annoncerede den langsomste vækst i sin digitale reklameforretning i mere end et år, som en del af en række af teknologigiganter, der rapporterer aftagende annonceindtægter midt i den bredere økonomiske afmatning.

Microsoft annoncerede sine kvartalsresultater tirsdag eftermiddag og sagde, at omsætningen var 100 millioner dollars lavere end forventet for LinkedIn og for Microsofts søge- og nyhedsannoncering i dets finansielle fjerde kvartal, der sluttede den 30. juni. Virksomheden nævnte en generel afmatning i annonceudgifterne, da økonomien påvirker markedsføringen budgetter.

Virksomhedens søge- og annonceindtægter var omkring 3 milliarder dollars i kvartalet, en stigning på 15 % i forhold til samme periode sidste år, dets laveste kvartalsvækst i mere end et år.

LinkedIns samlede omsætning, inklusive annoncer og abonnementer, var $3,7 milliarder i kvartalet, en stigning på 26%, hvilket også var dens langsomste år-til-år vækstrate i mere end et år, ifølge nuværende og tidligere Microsoft finansielle data. Microsoft købte virksomhedens sociale netværk for mere end $26 milliarder i 2016.

Decelerationen i Microsofts digitale annonceringsvækst er en del af en bredere tendens, der påvirker teknologiaktier over hele linjen, da makroøkonomiske faktorer, herunder inflation, får mange virksomheder til at skære ned på marketingudgifter.

Under pandemien var forbrugerne klistret til deres computerskærme, hvilket førte til en massiv stigning i digitale reklameindtægter for teknologivirksomheder. Men med en tilbagevenden til normalitet og frygt for en truende recession trækker virksomhederne disse udgifter tilbage.

“Mere generelt, på trods af den nuværende modvind på annoncemarkedet, udvider vi vores muligheder inden for annoncering, når vi ser på lang sigt.”

Mange VC-støttede startups skærer ned på at betale for annoncer, sagde tidligere Zillow CEO Spencer Rascoff i et interview med CNBC på mandag.

Mange af virksomhederne i hans egen investeringsportefølje har enten kraftigt reduceret deres annonceudgifter eller skåret det helt ud, tilføjede Rascoff.

YouTube nåede en rekordomsætningsvækst på 84 % i annonceforbrug i andet kvartal sidste år. Men virksomhedens omsætning voksede kun med 4,8% i samme periode i år, dens langsomste kvartalsvækst i mere end to år.

Alfabet-ejede Google så sin kerneannonceomsætning vokse med kun 11,6 % i løbet af andet kvartal, et fald på næsten 69 % i forhold til samme periode sidste år.

Twitter citerede “reklameindustriens modvind forbundet med makromiljøet” i sin indtjeningsrapportda det oplevede et fald på 1 % i omsætning fra samme kvartal sidste år.

Snap, der for det meste er afhængig af digitale annonceindtægter, skrev i sin seneste investorbrev at omsætningen har været “flad” indtil videre i dette kvartal, et tegn på, at væksten i annonceudgifterne kan fortsætte med at aftage. Snap-aktien faldt mere end 25% efter indtjeningsrapporten i sidste uge.

Microsofts administrerende direktør Satya Nadella. (GeekWire Photo / Kevin Lisota)

Microsoft forventer, at den overordnede træghed på annoncemarkedet vil fortsætte ind i første kvartal af det nye regnskabsår, sagde Amy Hood, virksomhedens finansdirektør, på en telefonkonference med analytikere og investorer.

Ikke desto mindre sagde Microsofts administrerende direktør Satya Nadella på opfordringen, at virksomheden fordobler annoncering på jagt efter en anden kilde til langsigtet vækst, mens de forsøger at differentiere sig fra andre store teknologivirksomheder med sine privatlivsfunktioner og datakontrol.

Nadella citerede Netflix’ nylige beslutning om at samarbejde med Microsoft om dets nye annonceunderstøttede niveau som et bevis.

“Mere generelt, på trods af den nuværende modvind på annoncemarkedet, udvider vi vores muligheder inden for annoncering, når vi ser på lang sigt,” sagde Nadella. “Vi skaber en ny indtægtsgenereringsmaskine til internettet, et alternativ, der tilbyder marketingfolk og udgivere mere langsigtede levedygtige annonceløsninger og understøtter forbrugernes privatliv og stærk datastyring.”

Microsoft afsluttede for nylig sit opkøb af AT&T’s Xander-annonceteknologivirksomhed. Derudover, sagde Nadella, planlægger virksomheden at bruge sin Edge-browser og Microsoft Start personlige nyhedsfeed til yderligere at fremme sine mål i reklamesektoren.

GeekWire medstifter Todd Bishop bidrog til denne rapport.

lignende indlæg

Deja un comentario