Microsofts Activision-Blizzard-aftale rejser røde flag i Storbritannien på trods af ‘Call of Duty’-løfte – GeekWire

18
Microsofts Activision-Blizzard-aftale rejser røde flag i Storbritannien på trods af ‘Call of Duty’-løfte – GeekWire
Microsoft foreslår at erhverve Activision Blizzard, spilgiganten bag sådanne franchises som Warcraft Diablo, Overwatch, Call of Duty og Candy Crush. (Microsoft-billede)

Regulatorer i Storbritannien udtrykte bekymring over de konkurrencemæssige konsekvenser af Microsofts 68,7 milliarder dollars aftale om at erhverve Activision-Blizzard og sagde, at det kunne hæmme Sonys og andre virksomheders evne til at konkurrere på lige vilkår inden for konsoller, cloud-spil og spilabonnementstjenester.

Den britiske konkurrence- og markedsmyndighed nævnte risikoen ved, at Microsoft kontrollerer Activision-Blizzards værdifulde portefølje af topsælgende videospilsfranchises, som f.eks. World of Warcraft og Call of Dutyved at annoncere sin beslutning torsdag om at henvise sagen til en mere dybdegående fase 2-undersøgelse.

“CMA er bekymret for, at hvis Microsoft køber Activision Blizzard, kan det skade rivaler, herunder nylige og fremtidige spillere, ved at nægte dem adgang til Activision Blizzard-spil eller give adgang på meget dårligere vilkår,” sagde tilsynsmyndighederne. i en pressemeddelelse bekendtgørelse af beslutningen.

Microsoft svarede ved at gentage sit løfte om at holde Call of Duty tilgængelig samme dag på både Xbox og Playstation. Generelt vil virksomheden følge en “principiel vej”, hvis den er i stand til at fortsætte med opkøbet, skrev Microsoft Gaming CEO Phil Spencer i et indlæg om nyheden.

Virksomheden udgav denne erklæring fra Brad Smith, Microsofts præsident: “Vi er klar til at arbejde sammen med CMA om de næste skridt og adressere enhver af dens bekymringer. Sony siger som brancheleder, at de er bekymrede for Call of Duty, men vi har sagt, at vi er forpligtet til at gøre det samme spil tilgængeligt på samme dag på både Xbox og PlayStation. Vi ønsker, at folk skal have mere adgang til spil, ikke mindre.”

I en detaljeret forklaring af sin beslutning, gjorde CMA det klart, at Microsofts løfte ikke var nok til at afhjælpe dets bekymringer om den potentielle indvirkning af opkøbet på spillemarkedet. De præsenterede to “teorier om skade”, som blev udforsket i den første fase af deres undersøgelse.

  • Microsoft tilbageholdelse eller nedværdigende [Activision Blizzard] indhold – inklusive populære spil såsom Call of Duty – fra andre konsoller eller multi-game abonnementstjenester;
  • Microsoft udnytter sit bredere økosystem sammen med [Activision Blizzard’s] spilkatalog for at styrke netværkseffekter, hæve adgangsbarrierer og i sidste ende udelukke rivaler inden for cloud-spiltjenester.

Blandt andre faktorer citerede de Microsofts eksisterende styrke på relaterede markeder, herunder pc-operativsystemer (Windows) og spilkonsoller (Xbox) som en del af deres begrundelse.

“CMA er bekymret over, at ved at udnytte [Activision Blizzard’s] indhold og Microsofts bredere økosystem, vil Microsoft have en uovertruffen fordel i forhold til nuværende og potentielle cloud-spiltjenesteudbydere. Dette kan resultere i øget koncentration inden for cloud-spiltjenester eller at markedet ‘tipper’ til Microsoft og i sidste ende nægte forbrugerne fordelene ved konkurrence mellem nye og nye udbydere, der kappes om at få succes med cloud-spil,” skrev tilsynsmyndighederne.

Med meddelelsen vil Microsoft og Activision Blizzard have fem arbejdsdage til at indsende forslag til at imødegå bekymringerne. Hvis disse forslag ikke er tilstrækkelige, vil processen gå videre til næste fase, hvor et uafhængigt panel af eksperter undersøger spørgsmålene mere i dybden.

lignende indlæg

Deja un comentario