Microsofts indtjening kommer til kort, ramt af globale økonomiske tendenser og nedskæringer – GeekWire

13
Microsofts indtjening kommer til kort, ramt af globale økonomiske tendenser og nedskæringer – GeekWire
Microsofts administrerende direktør Satya Nadella. (GeekWire File Photo / Todd Bishop)

Microsoft har netop rapporteret sine økonomiske resultater for de tre måneder, der sluttede den 30. juni 2022, det fjerde kvartal af regnskabsåret 2022. Både omsætning og overskud kom under Wall Streets forventninger. Microsoft sagde, at “udviklende makroøkonomiske forhold og andre uforudsete ting” påvirkede dets resultater på flere måder.

Nogle af højdepunkterne:

 • Omsætning: 51,9 milliarder USD, en stigning på 12 %, i forhold til forventningen til 52,4 milliarder USD.
 • Overskud: 16,6 milliarder dollar, en stigning på 2 % i forhold til et år siden.
 • EPS: $2,23/aktie, en stigning på 3%, i forhold til forventningen på 2,30/aktie.
 • Azure-omsætningen steg 46 % (justeret) i forhold til 47 % guidance.
 • Linkedin-omsætning: 3,7 milliarder dollars, en stigning på 26%, mod 46% vækst for et år siden.

Dette er de faktorer, som Microsoft citerede i sin indtjeningsmeddelelse:

 • Ugunstige valutakursbevægelser i kvartalet påvirkede omsætningen og udvandet indtjening pr. aktie henholdsvis $(595) millioner og $(0,04). …
 • Forlængede produktionsstop i Kina, der fortsatte gennem maj og et forværret pc-marked i juni, bidrog til en negativ indvirkning på Windows OEM-omsætning på over $(300) mio.
 • Reduktioner i annonceudgifter bidrog til en negativ indvirkning på LinkedIn samt søge- og nyhedsannonceomsætning på over $(100) mio.
 • Med den igangværende krig i Ukraine tog vi beslutningen om at nedskalere vores operationer i Rusland markant. Som følge heraf registrerede vi driftsomkostninger på 126 millioner USD relateret til omkostninger til tab på debitorer, værdiforringelse af aktiver og fratrædelsesgodtgørelse.
 • Som en del af en strategisk omlægning af vores forretningsgrupper registrerede vi medarbejderfratrædelsesomkostninger på $113 millioner, eksklusive Rusland.

Divisionsresultater: Virkningen af ​​den aftagende økonomi og negative valutakurser var tydelig i hver af Microsofts tre divisioner.

 • Produktivitet og forretningsprocesser (inklusive kontor): Omsætning på $16,6 mia. op 13 % (17 % i konstant valuta) vs. 25 % vækst for et år siden.
 • More Personal Computing (inklusive Windows og Xbox): Omsætning på $14,4 milliarder, op 2 % (5 % i konstant valuta), vs. 9 % vækst for et år siden.
 • Intelligent Cloud (inklusive Azure- og serverprodukter): Omsætning på 20,9 milliarder USD, en stigning på 20 % (25 % i konstant valuta), vs. 30 % vækst for et år siden.

Jobnedskæringer: Microsoft afslørede ikke det specifikke antal job, der blev elimineret tidligere på måneden, bortset fra at det var mindre end 1 % af dets 181.000 ansatte på verdensplan. Til reference, virksomheden registreret $330 millioner i fratrædelsesgebyrer når det eliminerede 5.000 stillinger med start i januar 2009 mod $113 millioner denne gang.

Den nøje overvågede omsætningsvækst i virksomhedens Azure cloud-forretning var 40 % som rapporteret, eller 46 %, når der er justeret for påvirkningen af ​​udenlandske valutakurser, og manglede med 1 point den vejledning, som virksomheden tidligere gav.

Skytræk: Amy Hood, Microsofts finansdirektør, sagde i en erklæring, at virksomheden oplevede “stærk efterspørgsel, tog andel og øgede kundernes engagement i vores cloudplatform” i kvartalet, med henvisning til en vækst i kommercielle bookinger på 25 % og Microsoft Cloud-omsætning på 25 milliarder dollar, en stigning på 28% i forhold til året før.

Virksomheden siger, at det øgede markedsandele på områder, herunder data og analyser, sikkerhed og teams.

Økonomi: Microsofts CEO Satya Nadella hentydede til de hårde økonomiske forhold i sin erklæring i udgivelsen og sagde, at virksomheden er unikt positioneret til at hjælpe virksomheder, der søger at bruge teknologi til at gøre mere med mindre.

Vejledning: Højdepunkter fra Hoods kommentarer til opkaldet.

 • Microsoft forventer tocifret vækst i omsætning og driftsindtægter i det kommende regnskabsår på grund af fortsat momentum i virksomhedens kommercielle forretning og øgede markedsandele.
 • Driftsomkostningerne vil vokse betydeligt i den tidlige del af regnskabsåret, men det vil ændre sig, efterhånden som Microsoft bremser sin ansættelse “for at fokusere på vigtige vækstområder og øge produktiviteten af ​​tidligere års medarbejderinvesteringer.”
 • I første kvartal forventer virksomheden, at Azure-omsætningsvæksten vil være omkring 3 point lavere, eller omkring 43 %, justeret for valutaudsving, hvilket stadig er over de 40 % benchmark, som analytiker Dan Ives har foreslået.

Microsoft-aktien steg 4% i forlænget handel, efter først at være faldende efter indtjeningsrapporten.

lignende indlæg

Deja un comentario