Microsofts miljøchef Lucas Joppa tager af sted for at tage en rolle i private equity-firmaet – GeekWire

17
Microsofts miljøchef Lucas Joppa tager af sted for at tage en rolle i private equity-firmaet – GeekWire
Microsofts miljøchef Lucas Joppa (til venstre) og præsident Brad Smith. (Microsoft Foto)

Lucas Joppader blev Microsofts første miljøchef i 2018 og ledede virksomhedens bæredygtighedsindsats, stopper.

Joppa slutter sig til et unavngivet private equity-firma som senior administrerende direktør og chief sustainability officer, sagde han i en LinkedIn indlæg Tirsdag.

“Dette var den sværeste professionelle beslutning i mit liv; men det er en, jeg laver med fuld tillid til Microsofts evne til at nå sine bæredygtighedsambitioner,” skrev Joppa.

Joppa kom til Microsoft i 2010 som computerøkolog. Han blev udnævnt til chefmiljøforsker i 2017, før han overtog sin nuværende rolle.

Under Joppas ledelse har Microsoft vist sig som en virksomhedsleder inden for klimaspørgsmål og udrullet omfattende miljøinitiativer i et forsøg på at reducere kulstofemissioner. Microsoft har sat sig som mål at blive kulstofnegativ i 2030.

Microsofts præsident Brad Smith kommenterede Joppas LinkedIn-indlæg og takkede ham for hans bidrag. “Jeg er enormt taknemmelig for alt, hvad du har gjort for virksomheden og for mig under din tid hos Microsoft,” skrev Smith. “Du har lært mig så meget, og sammen har vi været banebrydende for en klar og ambitiøs vej for Microsoft til at nå vores netto nul-mål inden 2030 – samtidig med at vi hjælper med at fremme kritiske innovationer og markeder for at fremme en mere bæredygtig fremtid rundt om i verden.”

Efter tre år med små fald i emissioner oplevede Microsoft et spring på 21 % fra 11,2 millioner tons kuldioxidækvivalent frigivet i 2020 til næsten 13,8 millioner tons frigivet sidste år, ifølge den seneste miljøbæredygtighedsrapport.

Joppa har tidligere arbejdet for Ecological Society of America. Han fik en PhD i økologi fra Duke University i 2009.

lignende indlæg

Deja un comentario