Microsofts tal til at tjene som barometer for den usikre økonomi – GeekWire

10
Microsofts tal til at tjene som barometer for den usikre økonomi – GeekWire
Microsofts administrerende direktør Satya Nadella. (GeekWire File Photo)

Vil Microsofts vejledning for sin Azure cloud-forretning overstige 40 % vækst?

Det er en måde, hvorpå Wall Street vil bruge Microsofts kvartalsrapport tirsdag eftermiddag til at måle ikke blot virksomhedens resultater, men også fremtidsudsigterne for den bredere enterprise-teknologiøkonomi, siger en analytiker.

“Vi tror på, at alt fokus vil være i betragtning af makrostormskyerne i horisonten [Microsoft CEO Satya] Nadellas kommentarer og vejledning omkring Azure-vækst på vej ind i FY23, som vi mener, at linjen i sandet er nord for 40% vækst som et barometer for Street-på vej ind i FY1Q,” skrev Wedbush-analytiker Daniel Ives i et notat til kunderne den 21. juli.

Microsofts indtjeningsrapport i denne uge vil dække perioden, der sluttede den 30. juni, fjerde kvartal af regnskabsåret 2022.

Som sammenligningsgrundlag rapporterede Microsoft i sit tredje regnskabskvartal om en omsætningsvækst på 46 % i sin Azure-forretning og andre cloud-tjenester eller 49 % i konstant valuta (efter justering for udsving i valutakurser).

For virksomheden som helhed, analytikere i gennemsnit Forvent $52,47 milliarder i omsætning i fjerde kvartal, en stigning på 14% år over år, og en indtjening på $2,30 pr. aktie, mod $2,17 pr. aktie i samme kvartal sidste år.

Bredere økonomiske indikatorer: Microsofts rapport er en af ​​en håndfuld, der kan være toneangivende for de kommende uger og måneder i teknologiindustrien. Apple, Google og Amazon rapporterer også deres kvartalsresultater i denne uge. Men Microsofts tal giver ofte et klarere overblik over udsigterne for især virksomhedens teknologiudgifter.

Virksomheder rundt om i verden er blevet mere forsigtige med deres udgifter og ansættelser, og ruster sig for potentialet i en økonomisk nedtur. Selektive jobnedskæringer er ved at blive en almindelig begivenhed i hele teknologiindustrien.

Microsoft har selv været en del af trenden. I de seneste uger har virksomheden nedlagt arbejdspladser og reduceret antallet af åbne stillingerefter at have øget kompensationspakker for eksisterende medarbejdere tidligere på året.

Aktier i Microsoft faldt 0,5 % mandag morgen efter Wells Fargo-analytikere reducerede deres kursmål for selskabet, efter sigende at citere faktorer, herunder inflation, stigende renter og den stærkere dollar, der skabte et udfordrende miljø for udenlandske valutakurser. Microsoft reducerede sin guidance i juni på grund af valutakurser.

Microsofts tilbagegang var medvirkende til et dyk i det bredere Nasdaq-indeks.

I virksomhedsnetværkssektoren nedjusterede Bank of America-analytikere aktierne i en håndfuld virksomheder, der sælger hardwareapparater, herunder Seattles F5, som rapporterer indtjening mandag eftermiddag. F5 har udvidet sin forretning betydeligt til cloud- og sikkerhedssoftware i de seneste år.

Sikkerhedsforretningen boomer? På andre måder kunne Microsoft bevise en undtagelse snarere end en klokke. Dets sikkerhedsteknologiforretning drager fordel af faktorer, herunder Det Hvide Hus’ cybersikkerhedsdirektiv i januar i år, sagde JP Morgan-analytiker Mark Murphy i en briefing den 21. juli om firmaets seneste undersøgelse af Microsoft-partnere.

“Microsoft-sikkerhedssoftware tager virkelig fart, det Hvide Hus-direktivet får virkelig folk til at bevæge sig i den retning,” sagde Murphy og citerede kommentarer fra Microsoft-partnere i undersøgelsen. “Og jeg vil opfordre dig til at træde tilbage og bare huske på, at disse budgetter er enorme, når du taler om den føderale regering.”

Microsoft gav sidst tal for sin sikkerhedsteknologiforretning i andet kvartal af regnskabsåret 2022 og sagde, at sikkerhedsindtægterne toppede 15 milliarder dollars på det tidspunkt, en stigning på næsten 45 % i forhold til året før.

Nadella skitserede sikkerhedsstrategien på Microsofts Inspire-partnerkonference i sidste uge og sagde, at virksomheden er i stand til at spare kunder for mere end 60 % i gennemsnit, når de konsoliderer deres sikkerhedsforretning med Microsoft fra flere leverandører.

lignende indlæg

Deja un comentario