Vil borgerrettighedsrevisioner gøre en forskel? Microsoft, Amazon og nationens raceopgørelse – GeekWire

19
Vil borgerrettighedsrevisioner gøre en forskel?  Microsoft, Amazon og nationens raceopgørelse – GeekWire
Den tidligere amerikanske justitsminister Loretta Lynch taler ved en pressekonference i 2016. (Foto af Eli Alford, DOJ/EOUSA, via Flickr, Creative Commons)

Microsoft og Amazon slutter sig til en voksende pulje af virksomheder, der udfører borgerrettighedsrevisioner i kølvandet på raceopgørelsen, der begyndte i 2020 med en række politidrab på farvede mennesker.

I sidste uge annoncerede Microsoft, at det vil bestille og offentliggøre resultater fra en tredjeparts borgerrettighedsrevision af arbejdspladspolitikker og -praksis, der skal afsluttes næste år. Det kommer to måneder efter, at Amazon vendte sin holdning til borgerrettighedsrevision og hvervet den tidligere amerikanske justitsminister Loretta Lynch for at gennemgå politikker, der påvirker virksomhedens timelønnede arbejdsstyrke.

Borgerrettighedsrevision er ved at blive en populær måde for teknologivirksomheder at reagere på beskyldninger om partiskhed og diskrimination. Facebook, Uber, Airbnb, Google samt adskillige store banker og andre selskaber har alle bestilt disse tredjepartsgennemgange af deres politikker.

Fra et PR-synspunkt er revision et nyttigt værktøj, især da aktionærerne i stigende grad kræver, at de virksomheder, de investerer i, tager en stærkere position på egenkapitalen. Men borgerrettighedsrevisioner varierer meget i deres tilgang, målinger og definitioner af succes. For at revisioner kan føre til meningsfulde resultater for marginaliserede medarbejdere og brugere, siger eksperter, at mange virksomheder skal gå længere.

Hvad er borgerrettighedsrevisioner?

Når en virksomhed lancerer en diskriminationsrevision – ofte som reaktion på en racebetinget hændelse – kan det antage en række forskellige former. Anmeldelserne er frivillige, og det er i sidste ende op til virksomheden at beslutte, hvilke aspekter af deres virksomhed eller produkt, der skal under lup. I tech-industrien fokuserer revisioner typisk på bias indbygget i virksomhedens algoritmer. For eksempel kan en virksomhed på sociale medier analysere, hvilke reklamer der er målrettet minoriteter og hvorfor.

Men revisioner kan fokusere på en lang række faktorer, herunder diversitet blandt medarbejdere, løn- og forfremmelsespolitikker, hvordan kunder godkendes til tjenester og meget mere.

Organisationer kan indramme information for at få sig selv til at se bedre ud, end de faktisk er, sagde Elizabeth Umphress, professor i ledelse ved University of Washington, hvis forskning fokuserer på mangfoldighed, etik, inklusion og organisatorisk adfærd.

“Vi er nødt til at blive enige om, hvad disse målinger er på forhånd, sikre, at de er i overensstemmelse med vores værdier … og derefter måle i henhold til disse standarder,” sagde Umphress. “Vi skal være virkelig objektive med hensyn til, hvad vi måler.”

I de fleste tilfælde hyrer virksomheder en tredjepartsekspert til at gennemgå deres politikker og produkter. Facebook og Airbnb hyrede Laura Murphy, tidligere leder af ACLU i Washington DC, til at udføre deres revisioner. Tidligere justitsminister Eric Holder har ledet revisioner af Starbucks og Uber. Umphress sagde, at det er værdi i at bringe en ekstern ekspert ind til at udføre en revision, men advarede om, at der stadig kunne være interessekonflikter.

“Det omfang, hvori organisationen kan være gennemsigtig, er godt for ikke kun eksterne interessenter, men også interne interessenter.”

“Vi er nødt til virkelig at se på dataene omhyggeligt for at sikre, at det er noget, vi kan stole på,” sagde hun. “At hente tredjeparter, selvom det virker som en god idé, hvis disse tredjeparter bliver betalt, så har de en interessekonflikt, og det skaber en situation, hvor de kan være mere tilbøjelige til at dømme organisationen mere positivt.”

Storstilede virksomheders borgerrettighedsrevision går tilbage til 2016, hvor Airbnb-kunder begyndte at cirkulere historier om diskrimination fra værter på sociale medier. Farvede mennesker hævdede, at de havde fået afvist og afvist reservationer uden grund, et fænomen, som forskere og journalister var let at replikere på platformen.

Airbnb reagerede ved at samarbejde med Murphy og nonprofitorganisationen Forandrings farve at foretage en gennemgang af, hvordan dets produkt og politikker kan føre til racediskrimination. Som svar på revisionen foretog Airbnb en række ændringer af sit produkt, herunder at nedtone brugen af ​​brugerbilleder, øget leje, der giver gæster mulighed for at booke øjeblikkeligt uden godkendelse fra værter, og straffe værter, der hævder, at ejendomme er reserveret, når de er ikke.

“Airbnb har længe modelleret for sine Big Tech-kammerater, hvordan man engagerer sig med borgerrettighedsgrupper for at bygge inkluderende online og offline rum for sorte mennesker og mennesker fra marginaliserede samfund,” sagde Color of Change-præsident Rashad Robinson i en erklæring efter revisionen. “Airbnbs ledelse har bevist, at de forstår, at fremskridt og partnerskab kommer fra målrettet handling, ikke uopfyldte løfter.”

Airbnbs aktierevision blev i vid udstrækning betragtet som en succes, og den inspirerede virksomheder i teknologibranchen og videre til at følge trop. Antallet af virksomheder, der bestiller borgerrettighedsrevisioner, er steget i kølvandet på racistisk vold og Black Lives Matter-bevægelsen, der definerede store dele af 2020.

Hvad kan man forvente af Microsoft og Amazons revisioner

Microsoft campus i Redmond, Washington. (GeekWire Photo)

Microsoft blev i sidste uge det seneste selskab, der har bestilt en borgerrettighedsrevision i sine bestræbelser på at forbedre egenkapitalen i virksomheden. I en blogindlægannoncerede Microsoft planer om en revision, der vil blive afsluttet af en tredjepart i regnskabsåret 2023 for at identificere “muligheder for Microsoft at tage fat på” i deres arbejdspladspolitikker.

Microsoft er kommet under beskydning i de seneste år for ikke at håndtere seksuel chikane på sin arbejdsplads. Revisionen er en del af en række initiativer, som Microsoft annoncerede i sidste uge, som også omfatter eliminering af klausuler om hemmeligholdelse i forligs- og adskillelsesaftaler med amerikanske arbejdere, som ville forhindre dem i at afsløre påstande om forseelse.

Microsoft sagde også i sidste uge, at de vil indskrænke sin brug af konkurrenceklausuler og offentliggøre løndata i jobopslag.

Microsofts ledere afviste at blive interviewet for denne historie, men sagde, at virksomheden overvejer flere tredjepartsfirmaer til at udføre revisionen. Selskabet vil frigive flere detaljer om sine planer, når revisor er blevet valgt.

Da Amazon annoncerede i april, at det planlagde at gennemføre en borgerrettighedsrevision, overraskede det nogle tilhængere af virksomheden. Sidste år Amazon spurgte SEC til blokere et aktionærforslag opfordrer til en racelighedsrevision. Amazon har gentagne gange anbefalet aktionærer at stemme ned forslag til en revision, selvom selskabet i 2022 sagde, at det var, fordi det havde forpligtet sig til at gennemføre en allerede.

Amazon afviste at blive interviewet til denne historie, men pegede på dens 2022 fuldmagtserklæring hvori virksomheden forpligter sig til at “respektere og fremme borgerlige og menneskelige rettigheder, racelighed og raceretfærdighed, mangfoldighed og inklusion og ikke-diskriminering, både i vores operationer og med vores interessenter.”

Amazons revision vil fokusere på dets næsten 1 million timeansatte, eksklusive datterselskaber som Whole Foods. Virksomheden vil offentliggøre resultaterne, når revisionen er afsluttet.

Hvorfor foretager virksomheder borgerrettighedsrevisioner?

Mens mange virksomheder gennemgår deres politikker for partiskhed og diskrimination, udføres en formel tredjeparts borgerrettighedsrevision typisk som reaktion på en højprofileret hændelse med racisme eller sexisme.

Starbucks, for eksempel, bestilte en revision efter to sorte mænd blev anholdt i en af ​​virksomhedens Philadelphia-butikker for at bede om at bruge toilettet uden først at foretage et køb. Som en del af anmeldelsen ændrede Starbucks sin politik om toiletter, så alle kunne bruge dem, uanset om de køber noget.

Men Starbucks er et casestudie i begrænsningerne af frivillige borgerrettighedsrevisioner. Starbucks CEO Howard Schultz sagde i sidste uge at virksomheden kan vende badeværelsespolitikken under henvisning til sikkerhedshensyn for personalet.

Bedste praksis

I sidste ende har virksomhederne et bredt skøn med hensyn til, hvad de vælger at måle i disse diskriminationsrevisioner, og hvad de ændrer som følge af dem. Der er ikke et bredt accepteret sæt målinger eller standarder til at adressere skævhed på arbejdspladsen eller de produkter, som virksomheder bygger. Men nogle forskere og nonprofitorganisationer arbejder på at ændre det.

Color of Change tager en førende rolle i etableringen af ​​standarder for borgerrettighedsrevisioner på tværs af teknologivirksomheder. Den almennyttige organisation udgivet en ramme med detaljerede instruktioner om, hvordan teknologivirksomheder skal udføre borgerrettighedsrevisioner, og hvad de skal måle.

Color of Change anbefaler, at etiske teknologieksperter gennemgår alle produkter for potentiel diskrimination, før de frigives, såvel som de data, der driver onlinetjenesterne. Vejledningen understreger også vigtigheden af ​​at frigive ikke kun en revisionsrapport, men de underliggende data og metodologi, så den kan evalueres af tredjepartsforskere.

“Det kommer tilbage til gennemsigtighed,” sagde Umphress. “Det omfang, hvori organisationen kan være gennemsigtig, er godt for ikke kun eksterne interessenter, men også interne interessenter.”

“Det er noget, Amazon kan gøre,” tilføjede hun. “Det er noget Microsoft kan gøre.”

Redaktørens note: Denne historie blev opdateret for at afspejle Amazons plan om at frigive sine revisionsresultater.

lignende indlæg

Deja un comentario